Jaana Parkkila

Jaana Parkkila

Numero

KUKA?

Olen 58-vuotias ja olen syntynyt Turussa, perustanut perheen ja asunut Keski-Suomen Kinnulassa 10 vuotta ja palannut Lounais-Suomeen takaisin yli 20 vuotta sitten. Maskun Pakaisiin rakensimme vuonna 2016 mieheni kanssa ”vanhainkodin”, jossa ajatuksenamme on asua mahdollisimman pitkään. Ympärillä on maalaismaisemat ja mukavia naapureita sopivasti.

Perhe on minulle tärkeä ja siihen kuuluvat mieheni lisäksi omat seniori-ikäiset vanhempani sekä aikuiset kolmekymppiset lapsemme omine perheineen. Isovanhemmuus on rikastuttanut elämää
enemmän kuin osasin kuvitellakaan. Koiria meillä on ollut aina, tosin yksi kultainen noutaja kerrallaan.

Aiemman yo-merkonomi-koulutukseni täydensin aikuisena. Kahden teini-ikäisen äitinä opiskelin ja kouluttauduin terveydenhoitajaksi (AMK) ja myöhemmin työterveyshoitajaksi vahvan motivaation
ja opiskelutukien avulla. Jatkuva ja elinikäinen oppiminen on arvo, jota pitää puolustaa.

Työskentelen työterveyshoitajien tiimivalmentajana ja mieheni on sähköalan ammattilainen ja yrittäjä. Harrastan ulkoilua ja patikointiretkiä ympäri vuoden, kesäisin piha- ja puutarhatyöt vievät huomioni ja tänä talvena olen lämmitellyt käsitöiden tekemisen uuteen roihuun. Lukeminen on aina ollut osa minua ja olen ahkera Maskun kirjaston käyttäjä. Kuulun oman ammattiyhdistyksen paikalliseen johtokuntaan.

ARVOSTAMANI ASIAT
Hyvinvointi tarkoittaa eri ihmisille eri asioita. Itse ajattelen, että hyvinvoinnin kulmakiviä ovat koulutus, työ, perhe, terveys ja merkityksellinen vapaa-aika ympäristössä, jossa monimuotoisuudelle on tilaa. Kun ihmisellä on mahdollisuus yhdistää merkityksellisyyttä ja arvoa
tuottavat tekijät omassa elämässä, hän voi hyvin.

Ongelmien ja haasteiden torjunnassa tärkeää on ennaltaehkäisevä työ eri muodoissaan, mikä on
paitsi veronmaksajille edullisin vaihtoehto myös yksilön inhimillisyyttä ja ihmisarvoa tukeva.

Tulipalojen sammuttaminen ja vaurioiden korjaaminen on kallista ja kuluttaa resursseja monin verroin enemmän kuin ennaltaehkäiseminen. On voimavaroja kuluttavaa selviytyä ongelmista,
jotka aiheutuvat terveyden horjumisesta, yksinäisyydestä tai syrjäytymiseen johtuvista tekijöistä. Investoimalla ennaltaehkäiseviin tekijöihin ja muuttamalla totuttuja ajatusmalleja, vaikutetaan
samalla asioihin, jotka ovat kunnan vetovoimatekijöitä. Jos tavoitellaan muutosta, tulee tehdä asiat toisella tavalla kuin aiemmin. Ihmisille tulee olla tarjolla yhdenveroiset mahdollisuudet selviytyä arjen haasteista. Kunnan tulee
huomioida ja vastata niin lapsiperheen kuin eläkeikäisen tarpeisiin. Haluan olla edistämässä ihmisten hyvinvointia ja työni kautta tunnen erityisesti työelämän ja työikäisten haasteet.

Yhteiskunnallisen luottamustoimen hoitamiseen voin tarjota näkemykseni ja kokemukseni. Päätökseni perustan näyttöön ja pyrin muodostamaan omat mielipiteeni huomioiden kokonaisuuden. Haluan olla mukana turvaamassa ympäristön, ihmisten ja yhteisten asioiden
hoitamisen tulevaisuutta Maskussa.