Maskunkin tulisi ottaa Uudestakaupungista mallia, eikä missään nimessä lähteä nyt rakentamaan tulevaisuutta säästöjen kautta. Korona-kriisissä kunta on päättänyt toistaiseksi jäädyttää kaikki ei-kriittiset investoinnit. Tämä ei ole hyvä ratkaisu ainakaan pidemmällä tähtäimellä. Nyt tulisi ennen kaikkea päättää millainen kunta haluaa olla 5 vuoden kuluttua ja kulkea sitä kohti, Koronasta huolimatta. Maskun tulevaisuus on kiinni väestönkasvusta. Kotikuntamme kasvua ja hyvinvointia ei tulla rakentamaan houkuttelemalla tänne kourallista uusia yrityksiä, vaan panostamalla siihen, että Masku näyttäytyy Turun houkuttelevimpien kehyskuntien joukossa. Se taas ei tule onnistumaan näivettymällä ja säästöjä optimoimalla.

Väestönkasvua seuraavat väistämättä myös palvelut ja muut yritykset. Kun kunta osoittaa uskovansa itse itseensä ja osaa tuoda sen esille, huomataan sen vetovoima muuallakin. Jos investointeja ja uudistamista vastustetaan mahdollisen epäonnistumisen pelossa, niin peli on jo pelattu.